Seiten

26.02.2010

SAVETI: Zamenite so drugim zacinima

So je važan začin koji doprinosi našem fizičkom i mentalnom zdravlju. Međutim, bečki stručnjak za zdravlje, prof. Hademar Bankhofer, savetuje da ne konzumirate više od pet grama dnevno. Veća količina soli može da poremeti količinu vode u telu.



Začini za meso
Korišćenjem majčine dušice, žalfije, peršuna, mirođije, korijandera, limuna, mlevene paprike ili ruzmarina piletina može da dobije interesantan ukus. Goveđe meso je izuzetno ukusno kada ga začinite mažuranom, crvenim ili belim lukom, majčinom dušicom, žalfijom, biberom, ruzmarinom, renom ili sirćetom od balzamika. Svinjsko meso najbolje razvija svoju aromu upotrebom belog luka, žalfije, crvenoog luka, senfa u zrnu ili brusnice. Ako pak volite da jedete jagnjeće meso, ovaj bečki stručnjak preporučuje da ga začinite ruzmarinom, mentom, karijem ili belim lukom kako bi dobilo izuzetan ukus.
S obzirom da je sada vreme posta, i za pripremu ribe ne morate da koristite so. Riba je ukusnija ako se začini senfom u zrnu, karijem, lovorovim listom, korijanderom, mirođijom il...
 
CELA VEST OVDE

Keine Kommentare: