Seiten

22.02.2010

Film: The Wolfman 'Vukodlak' (2010)



Žanr: Horor / Triler

Scenario: Andrew Kevin Walker (Sleepy Hollow, 1999.), David Self (Road to Perdition, 2002.), Curt Siodman (fil

Režija: Joe Johnston (Jumanji, 1995.)

Glavne uloge:
Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving, Art Malik

Godina proizvodnje: 2010

Zemlja porekla: Velika Britanija / SAD

Trajanje:
102 min

When the moon is full the legend comes to life

Sinopsis:
Inspirisan klasikom studija Universal, The Wolfman vraća mit o ukletom čoveku na sam početak. Benicio Del Toro glumi Lawrencea Talbota, progonjenog plemića koji se vraća na porodično imanje nakon nestanka svog brata. Posle susreta sa otuđenim ocem (Anthony Hopkins), Talbot kreće u potragu za svojim bratom... i otkriva jezivu sudbinu za sebe.
Detinjstvo Lawrencea Talbota okončalo se noći kada je umrla njegova majka. Nakon što je napustio uspavano viktorijansko selo Blekmur, on je proveo decenije pokušavajući da zaboravi. U međuvremenu ga pronalazi verenica njegovog brata Gwen Conliffe (Emily Blunt) i on se vraća kući da pomogne u potrazi. Otkriva da su seljani stradali od nečega brutalne snage i ogromne krvožednosti, kao i da je sumnjičavi inspektor Skotland Jarda po imenu Aberline (Hugo Weaving) došao da istraži slučaj. Kako se delići slagalice slažu, on saznaje o staroj kletvi koja pretvara ljude u vukodlake u noć punog meseca. Sada, ukoliko ima ikakvu šansu da okonča pokolj i zaštiti ženu u koju je počeo da se zaljubljuje, Talbot mora da uništi zlobno stvorenje u šumama koje okružuju Blekmur. Ali dok traga za stvorenjem, jednostavni čovek sa izmučenom prošlošću saznaće svoju primitivnu stranu... za koju nikada nije mislio da postoji.

Rezime: Opskrbljen specijalnim efektima i grandioznim scenama, The Wolfman pati od nedovoljno napteog scenarija i iznenađujuće malog broja scena od kojih bi vam se koža naježila.

IMDB ocena: 6.6/10

Datum svetske premijere: 27. januar 2010. (Italija)
Datum domaće premijere: 22. februar 2010. (FEST 2010)

Trivija:
- Film je trebao da režira Mark Romanek, ali je napustio projekat zbog neslaganja oko budžeta.
- Za šminku i masku vukodlaka koju je Benicio Del Toro nosio trebalo je oko tri sata da se stavi i jedan sat da se skine.
- Rick Baker, inače priznati šminker koji je radio na filmovima poput The Wolf Man iz 1941. godine, snimao je film Norbit (2007) kada je saznao da je odobren ovaj projekat. Otišao je kod izvršnog producenta i rekao mu da mora da radi šminku za ovaj film. Iz Universal-a su mu rekli da je on bio njihov prvi i jedini izbor ali da nisu imali načina da ga kontaktiraju jer nije imao agenta.
- Ovo je drugi put da Benicio Del Toro glumi "vukodlaka". Prvi put je to bilo u filmu Big Top Pee-wee (1988), koja je ujedno i njegova prva uloga u dugometražnom filmu.
- Film je prvobitno trebao da se pojavi u bioskopima još 2007. godine, ali poteškoće oko pronalaženja reditelja odložile su premijeru. Novi datum bio je zakazan za februar 2009, pa za novembar 2009, i na kraju februar 2010.
- Prvobitno kompozitor ovog filma bio je Danny Elfman koji je snimio kompletnu muziku pod inspiracijom muzike Wojciecha Kilara za film Dracula Francisa Forda Coppole. Njegova muzika je kasnije odbijena jer nije mogla da se uklopi u novi ton filma nakon nekoliko ponovnih snimanja i odlaganja premijere. Paul Haslinger je trebao da ga zameni, ali je na kraju Universal odlučio da ipak iskoristi Elfmanovu gotsku muziku.
- Inspektor Abberline je fikcionalizacija stvarne istorijske ličnosti. On je bio inspektor u Skotland Jardu koji je istraživao ubistva Džeka Trboseka u Londonu krajem 1880-tih godina.

VUKODLAK (WOLFMAN) - TRAILER / Trejler DOMACI TITLOVI

POGLEDAJTE TREJLERE OVDE

Keine Kommentare: