Seiten

23.02.2010

Film: From Paris with Love (2010)




Žanr: Akcija

Scenario: Adi Hasak (Shadow Conspiracy, 1997.), Luc Besson (Taxi, 2004.)

Režija: Pierre Morel (Taken, 2008.)

Glavne uloge:
John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Richard Durden

Godina proizvodnje: 2010

Zemlja porekla: Francuska

Trajanje:
92 min


Two agents. One city. No merci.

Sinopsis:
James Reese (Jonathan Rhys Meyers) je lični pomoćnik američkog ambasadora u Francuskoj koji vodi zavidan život u Parizu sa prelepom francuskom devojkom. Međutim, njegova prava strast je posao operativca za CIA-u. Sve što James želi jeste da postane pravi agent, tako da mu se uskoro nudi prilika da to i ostvari kada dobije ozbiljan zadatak, ali i novog partnera, specijalnog agenta Charlieja Waxa (John Travolta).
Wax je poslat u Pariz da spreči teroristički napad i James će uskoro iskusiti akciju od koje će poželeti da je ostao u kancelariji. Ali, James otkriva da je postao meta istog krimi kruga koji oni pokušavaju da razotkriju, i shvata da nema povratka... a da je Wax njegova jedina nada da preživi narednih 48 sati.

Rezime: Iako mu šarm ne nedostaje - najviše zahvaljujući glumi Johna Travolte - From Paris with Love je previše zamršen i nepovezan da bi zadovoljio publiku.

IMDB ocena: 6.5/10

Datum svetske premijere: 4. februar 2010. (Izrael, Kazahstan)
Datum domaće premijere: ?

Trivija:
- Za raniji film ovog "špijunskog" žanra, To Paris with Love (1955), kaže se da je poslužio kao inspiracija za Iana Fleminga (kreatora Jamesa Bonda) da svom romanu iz 1957. godine da naziv "From Russia With Love", prema kojem je kasnije snimljen i film From Russia with Love iz 1963. godine.


'From Paris With Love' engleski Trailer / Trejler
 
POGLEDAJTE TREJLER OVDE
 
 

Keine Kommentare: