Seiten

24.01.2010

Saveti za negu saksijskog cveća

Zasadite i negujte biljke. Vratite se prirodi i njenoj magičnoj sili, jer ne postoji ništa što može da vam pruži više svežine i opuštanja. Osim što će ukrasiti vaš dom, one su dobre i za zdravlje - skupljaju prašinu i pročišćavaju vazduh.



KAKO BILJKE PODNOSE ZIMU
Većini biljaka sobna temperatura tokom zime (od 18 do 20 stepeni) neće smetati, ali najbolje je da ih iznesete na terasu ili stavite pored prozora. Pošto je zimi zbog grejanja temperatura u zatvorenim prostorijama viša, vlažnost vazduha je manja, a biljke to teško podnose. Zato na radijatore stavite osveživače vazduha. Zimi se biljke takođe suočavaju s nedostatkom svetlosti, zato ih postavite do prozora. To je najhladnije i najosvetljenije mesto.

IZABERITE SVOJU BILJKU
Cveće možete da birate i u skladu s obavezama i karakterom, jer postoje biljke koje nisu mnogo zahtevne. Ukoliko želite da vaš dom odiše beskonačnim spektrom boja, nabavite orhideje, jer je sada njihova ponuda veoma bogata. Orhideja je biljka za poklon, koja nikada ne gubi od svoje lepote. Zalivajte ih jednom nedeljno čitave godine, ili tri dana u toku cvetanja...

CELA VEST OVDE

Keine Kommentare: