Seiten

29.01.2010

Apple predstavio iPad tablet PC

Iz kompanije Apple stiže iPad multimedijalni tablet PC koji omogućuje pregled filmova i video sadržaja, igranje igrica, čitanje knjiga u elektronskom formatu i surfovanje Internetom.



Kompanija Apple predstavila je novi uređaj koji pomera standarde - dugo očekivani iPad tablet kompjuter.

Na prezentaciji u San Francisku, direktor kompanije Stiv Džobs je istakao da se radi o uređaju iz "treće kategorije" koji se može smestiti između naprednih telefona i laptop računara.

Apple iPad odlikuje ekran osetljiv na dodir dijagonale 9,7 inča, preko koga je moguće kontrolisati mnoge funkcije - ukucavanje teksta, manipulalisanje slikama, igranje igrica zadavanjem komandi...

Multimedijalni karakter uređaja omogućuje pregled filmova i video sadržaja, igranje igrica, čitanje knjiga u elektronskom formatu i surfovanje Internetom.

iPad pokreće procesor od jednog gigaherca a "flash" memorija iznosi 16, 32 ili 64 gigabajta, u zavisnosti od potreba korisnika.

Baterija ovog uređaja bez prestanka može da izdrži oko šest sati, odnosno mesec dana u stendbaj modu.

Stiv Džobs je istakao da bi za iPad najviše interesovanja mogli da pokažu učenici i studenti jer nagoveštava da će mnogi udžbenici biti izdavani u elektronskoj verziji, jeftinijoj od štampane.

Cena iPada će, u zavisnosti od modela koji korisnik izabere, iznositi između 500 i 830 američkih dolara.




Keine Kommentare: