Seiten

30.01.2010

Mini odmor u Srbiji: 3 predloga za porodicno putovanje

Ove zime uživajte u blagodetima naših turističkih mesta, gde u seoskom ili planinskom ambijentu možete otkriti sve čari opuštanja u prirodi. Evo nekoliko različitih predloga za porodični odmor tokom božićnih praznika.



PALIĆ
Zima na panonskom jezeru
Dvadesetih godina prošlog veka Palić je imao reputaciju mondenske banje. Atmosfera otmenog i danas se oseća na ovom jezeru nadomak Subotice, a elegantna arhitektura ovdašnjih zdanja, vila i letnjikovaca u velikoj meri je sačuvana. Ako odete sa porodicom, moći ćete potpuno da se opuste i da uživate u čarima pitomog jezera i prelepe prirode. Upotpunite odmor obilaskom Subotice, grada atraktivne arhitekture, jezera Ludaš − zaštićenog prirodnog dobra, ergele u Zobnatici i Kelebiji ili čarde „Guljaš“ na kojoj je farma nojeva.
Na „Cvetnom salašu“ možete jahati konje ili se provozati fijakerom. Domaćini mogu da vam organizuju i izlet do Segedina u Mađarskoj, koji je udaljen nekih 40 km. U hotelimima „Park“ i „Jezero“ postoje sadržaji za relaksaciju. Nedaleko od obale jezera je zoo vrt.

PROVOD
Na „Majkinom salašu“, etnorestoranu sa domaćom kuhinjom, treba probati paprikaš sa knedlama i salašarski pasulj. U „Maloj gostioni“ ne mogu da se zaobiđu hortobađi palačinke s mlevenim mesom i palićki voz od mešanog mesa, a konobari u „Ribljoj čardi“ i „Brvnari“ preporučuju riblji jelovnik. Uz ovakav meni sjajno se uklapaju zvuci bećarca i čardaša u izvođenju vojvođanskih tamburaša.

CENE
Noćenje s doručkom na „Cvetnom salašu“ košta 2.000 din, a u vili „Lira“ 1.450 din.
Više o Paliću možete saznati na sajtu Pali? :: palic.rs :: Pali?





ZLAKUSA
Pravo srpsko selo
Ako želite da se odmarate u autentičnom ambijentu srpskog sela, onda je Zlakusa kraj Požege pravo mesto za vas. Deo sela je u dolini, a deo je u brdskom području, tako da prostire na nadmorskoj visini od 340 do 900 metara. U ovom pitomom naselju na obali reke Đetinje seoski turizam je odavno zaživeo, a njegovi žitelji pokazali su se kao odlični domaćini...
 
CELA VEST OVDE

Keine Kommentare: