Seiten

28.01.2010

SAVETI: Rešite se ruznog zadaha

Neprijatan zadah je i dalje jedna od tema o kojima se izbegava razgovor, iako prema istraživanjima svaka druga osoba ima probleme sa neprijatnim mirisom iz usta.

Njega mogu uzrokovati različiti činioci poput upaljenog zubnog mesa, nepravilne ishrane, nedijagnostifikovanog dijabetesa, hronične upale sinusa ili bolesne jetre, ali najčešći razlog je ipak nepravilna higijena.



Kontrola kiselosti
Ako sumnjate da je i vama zadah neprijatan, posetite stomatologa da vam proveri kiselost i nivo sumpora u usnoj šupljini, ali brzi test možete da uradite i sami. Jezikom liznite kožu i ostavite 15. sekundi da se osuši. Nakon toga, kožu pomirišite, ako je miris neprijatan verovatno je takav i vaš zadah. Drugi način je mirisanje daha. Duboko udahnite i prekrijte usta rukama. Zatim izdahnite i udahnite kroz nos kako biste omirisali sopstveni dah. Ukoliko postoji sumnja da loš zadah dolazi iz nosa, isti postupak možete uraditi i izdisanjem kroz nos.

Voda i zeleni čaj
Piće takođe pomaže sprečavanju isušivanja usta, a zeleni čaj je najbolja tečnost za očuvanje zdravlja zuba i higijene usta. Zeleni čaj obiluje antioksidansima koji leče oštećeno zubno meso.

Bakterije na jeziku
Kada operete zube, vaš posao nije gotov...

CELA VEST OVDE

Keine Kommentare: