Seiten

31.01.2010

VIZE ZA USA: ZOVE I AMERIKA

AMERIČKI san postaje sve dostupniji za građane Srbije. Posle pada viznog režima prema EU, naše ljude je obradovala i vest da su Amerikanci omogućili sezonskim radnicima iz Srbije dobijanje neuseljeničke vize.

U ambasadi SAD u Beogradu „Novostima“ su potvrdili da je prošle nedelje Srbija uvrštena u Program za izdavanje neuseljeničkih viza za obavljanje privremenih ili sezonskih poslova, koje nose šifre H2A i H2B. Reč je o vizama koje se daju najduže na godinu dana i mogu se produžavati, ali sezonac u SAD ne može ostati duže od tri godine.
Ova beneficija postala je punovažna u ponedeljak, kada je odlukom ministra nacionalne bezbednosti Dženet Napolitano, Srbija stavljena na listu zemalja čiji građani mogu da dobiju neuseljeničke vize za obavljanje sezonskih poslova. Napolitanova je ovu odluku donela posle konsultacija sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton.
Osim Srbije, istom odlukom na listu država koje uživaju ovu benificiju uvrštene su Hrvatska, Ekvador, Etiopija, Irska, Litvanija, Holandija, Nikaragva, Norveška, Slovačka i Urugvaj. Na listi se pre ovog proširenja nalazilo 28 država.

Procedura za dobijanje viza je, kažu u diplomatskom predstavništvu SAD u Beogradu, slična podnošenju molbi za druge vrste neuseljeničkih viza...

CELA VEST I STA JE SVE POTREBNO OVDE

Keine Kommentare: