Seiten

29.01.2010

SAVETI: Da li su hormoni krivi za višak kilograma?

Žene u četrdesetim godinama života najčešće primećuju uticaj hormona na figuru. Ako je to i vaš slučaj, analiza hormona će otkriti suštinu problema.

Kontrola hormonskog statusa u organizmu mogla bi da bude tajna održavanja vitke figure, tvrde naučnici. Oni kažu da hormonski disbalans, zbog stresa, nedostatka sna ili nepravilne ishrane, može da se iskoristi za sagorevanje masnoće. Evo nekoliko saveta eksperata:

Ako se salo taloži...

NA NADLAKTICAMA
Uzrok može da bude hormon GLUKAGON. Povišeni nivoi omogućiće da telo koristi masnoću kao energiju. Doručak treba da sadrži dosta proteina, a malo ugljenih hidrata visokog GI. Jedite jogurt i musli.

NA STOMAKU
Uzrok može da bude INSULIN, koji uslovljava taloženje masti u ćelijama. Uključite u ishranu više namirnica koje povoljno utiču na dejstvo hormona, kao što su integralne žitarice. Takođe, redovno radite vežbe za središnji deo tela - plivanje je idealno!

NA ZADNJICI I BUTINAMA
Uzrok može da bude ESTROGEN. Ovaj hormon direktno utiče na distribuciju masnoće u telu. Jedite više posnih proteina i neprerađenih namirnica i bavite se aktivnostima za donji deo tela, kao što su trčanje i vožnja bicikla.


Keine Kommentare: