Seiten

24.01.2010

FILM: 'Paranormalno' osvaja svet

“Paranormalno” je filmski fenomen koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Snimanje filma je koštalo15.000 dolara, dvoje glavnih glumaca dobilo je po pet stotina dolara honorara, a kako bi uštedio troškove, reditelj i scenarista Oren Peli snimao je u vlastitoj kući u San Diegu.

FILM: Paranormalno - www.FolkoTeka.com

Samo prvog vikenda prikazivanja u Americi film “Paranormalno” ( originalni naziv "Paranormal activity") je zaradio 7 miliona i 100 hiljada dolara bruto u manje od 200 bioskopa i postao najprofitabilniji američki film u istoriji kinematografije.
Pelijeva kuća u filmu “Paranormalno” izgleda prelepo i očito je da nju 39-ogodišnji gospodin, koji je sa 19 godina stigao u Ameriku iz Izraela, nije mogao tek tako nabaviti. On je, naime, radio za Sony, bavio se videoigrama i imao bogato iskustvo u videoprodukciji, što objašnjava i kako je odabrao tip kamere kojom će snimati i snaći se u postprodukciji filma.

Priča o momku i devojci koji naslute da je kuću u kojoj žive spopao demon nije previše originalna, ali je novi štos minimalizam, to jest, dosetka da se radnja u znatnom delu filma odigrava u spavaćoj sobi u kojoj kamera koju su postavili protagonisti beleži šta se odigrava dok oni spavaju. Brojač s donje desne strane ekrana označava protok vremena i zahvaljujući njemu ponekad se postižu zastrašujući efekti.

Trailer / Trejler:



Keine Kommentare: