Seiten

25.01.2010

SAVETI: Bezbedno uklonite mladeže

Naučna saznanja o mladežima u poslednjih 20 godina dramatično su promenila stavove o ovoj temi. Raniji stav da je uklanjanje mladeža opasno po zdravlje je u potpunosti netačan i poticao je iz neznanja.

Petnaestogodišnje iskustvo poliklinike "Diva" u potpunosti potvrđuje savremene stavove i garantuje maksimalnu bezbednost pacijentima.





Vrste mladeža
Mladeži su prisutni u svim uzrastima, a posle tridesete godine gotovo da nema osobe koja nema između 10 i 40 mladeža, a nekada i više. U većini slučajeva to su bezopasne nakupnine pigmentnih ćelija u koži koje se pojavljuju u prvim godinama života ili kasnije i spadaju u grupu stečenih mladeža. Rizični mladeži su kongenitalni mladeži koji su prisutni na samom rođenju, ali njihov broj obično ne prelazi 4-5 odsto u opštoj populaciji.

Postoje različite vrste mladeža i oni mogu biti u nivou kože ili blago uzdignuti ili na peteljci, pravilnog ili nepravilnog oblika, svetlobraon do mrko-crne boje. Većina mladeža predstavlja samo estetski problem ili se nalaze na nezgodnom mestu gde su izloženi povredama, i u tim slučajevima metoda izbora je otklanjanje radiotalasima.


Uklanjanje mladeža
U zavisnosti od tipa mladeža, oni se mogu uklanjati klasičnom hirurškom ekscizijom ili tehnikom radiotalasa (ekscizija se vrši elektrodom umesto skalpelom). Klasična hirurška ekscizija se koristi za kongenitalne i displastične mladeže, prekancerozne...

CELA VEST OVDE

Obitelj, skola i intelektualni razvitak mladezi (Croatian Edition)
Kaznenopravna odgovornost i zastita mladezi (Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis) (Croatian Edition)

Keine Kommentare: