Seiten

01.12.2009

Dragan Bjelogrlić na stadionu u Beogradu snima film i seriju „Montevideo, bog te video"

Bjela debituje kao reditelj


Premijeru filma najavljuje za maj 2010... Dragan Bjelogrlić režira ostvarenje o uspehu srpskog fudbala

Dragan Bjelogrlić na stadionu u Beogradu snima film i seriju „Montevideo, bog te video", o odlasku fudbalske reprezentacije na prvo Svetsko prvenstvo u Urugvaju

Dragan Bjelogrlić na fudbalskom stadionu u Beogradu snima film i seriju „Montevideo, bog te video", povodom 80 godina od održavanja prvog svetskog prvenstva u fudbalu i najvećeg jugoslovenskog reprezentativnog uspeha - osvajanja trećeg mesta.

Bjela, koji debituje kao reditelj, potrudio se da, uz sjajnu koreografiju, stadion kluba Polet „vrati" u tridesete godine prošlog veka, kada je odigrana trening utakmica između beogradskog BSK-a i reprezentacije Jugoslavije, pred njihov odlazak na svetsko prvenstvo u Urugvaju.

Pod komandnom palicom Bjelogrlića brojni mladi glumci, u ulozi fudbalera, juče su snimali scene fudbalskog meča u kome je BSK pobedio reprezentaciju sa 2:0. Ta ista reprezentacija je u Montevideu zauzela treće mesto i napravila najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

Za to vreme glumac Srđan Žika Todorović, u kostimu iz tog vremena, posmatrao je meč i komentarisao ga u maniru sportskog novinara čiji lik tumači u filmu.

- U filmu igram Boru Jovanovića, legendarnog novinara lista „Politika", koji je inače jedini putovao sa reprezentacijom Jugoslavije na Svetsko prvenstvo u Urugvaju. Moja uloga i samo ostvarenje su sjajni - rekao je popularni Žika za Press.

Njegov kolega Slobodan Boda Ninković,...

CELA VEST OVDE

Keine Kommentare: