"Svečanost božićnog stola upotpunite tortom od čokolade i višanja kojoj je teško odoljeti. Tortu prije posluživanja dobro ohladite i efekt oduševljenja zasigurno neće izostati!"
Vrijeme pripreme 1 h i 10 min
Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
100 g šećera
200 g čokolade
100 g mljevenih oraha
30 g Krušnih mrvica Podravka
Za nadjev:
1 Kompot od višanja light Podravka
200 g čokolade
500 ml vrhnja za šlag
1 Šlagfix Dolcela
Priprema
- Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom.
- Dodajte otopljenu čokoladu, mljevene orahe pomiješane s krušnim mrvicama te čvrsto tučene bjelanjke. Smjesu lagano promiješajte i izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 26 cm).
- Tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 30-40 minuta.
- Za nadjev: višnje ocijedite i rasporedite preko ohlađenog biskvita.
- Čokoladu otopite u 150 ml zagrijanog vrhnja za šlag pa ohladite.
- Preostalom vrhnju dodajte šlagfix, istucite čvrsti šlag te postupno umiješajte pripremljenu čokoladu.
Posluživanje
Kremu premažite preko višanja pa tortu ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, a zatim poslužite.
Savjet
Biskvit možete pokapati sokom iz kompota da vam bude sočniji.
RECEPT PREUZET OVDE
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen