Seiten

29.03.2010

FILM: Serbian Scars



Originalni naslov: Serbian Scars
Žanr: akcija, drama, triler, ratni
Trajanje: 90 min.
Godina: 2009.
Zemlja: USA
Uloge: Vladimir Rajcic (Alex Obilich), Michael Madsen (Dreq), Mark Dacascos (Peter Olsen Obilich), Steve Agnew (Goran Obilich), Bojana Brankovic (Senka), Sergej Trifunovic (Beni), Jana Milic (Suzana)
Režija: Brent Huff
Scenarij: Gary M. Lumpp, Vladimir Rajcic (priča)

Film režisera Brenta Hafa u srpsko-američkoj koprodukcija na engleskom jeziku. Radnja se odigrava u USA i Srbiji. Specifična akcijska drama, u čijem središtu se nalazi ljubavna priča dvoje mladih različite vjere te
drama dvojice braće koji bivaju upleteni u rat albanskih terorista i američke CIA-e na prostorima SAD i Kosova.
Zaplet nastaje kada teroristi izvrše otmicu poznatog naučnika, kako bi došli do kemijske formule i postali pretnja u svijetu. Dva brata, ne znajući u šta su upleteni, pokušavajući da pomognu ocu. Bivaju uvučeni u klupko zavjere, obračunavajući se sa teroristima. U sukob se uključuju i američke službe, a rasplet se dešava na Kosovu gde uspijevaju da oslobode taoce i sakriju formulu.
Snimanje filma koštao je četiri milijuna eura, inicirao je mladi srpski glumac koji živi i radi u Americi – Vladimir Rajčić. Rajčić kao producent, scenarist jedana od glavnih uloga pored njega igraju i Sergej Trifunović, mlade glumice Jana Milić i Biljana Mišić, kojoj je ovo i prva uloga u filmu, a partner joj je proslavljeni holivudski glumac Michael Madsen.
Producent filma kaže: “Naš cilj je bio da ovim filmom, koji će biti prikazan u cijelom svijetu, razbijemo sliku o Srbima kao negativcima, kakvu imaju ljudi u drugim zemljama, naročito u Americi”.

Scars and Memory

Keine Kommentare: