Seiten

18.04.2010

Pomazio pa zaklao rotvajlera!

Nakon što je neko u Beogradskom naselju Medak osakatio kerušu Milu i odsekao joj sve četiri šape, na dunavskom keju, kod šljunkare u ulici Vuka Vrčevića bb, juče oko 11 časova, dogodilo se i monstruozno ubistvo psa. Muškarac S. J. (65) je četvorogodišnjeg rotvajlera koji se odazivao na ime Rauf prvo pomazio, a zatim zaklao!














Pas je, kako saznajemo, živeo kod šljunkare ispod pančevačkog mosta, gde je čuvao mašine i prostorije u kojoj borave radnici. S. J. je šetao s još jednim prijateljem, koji je sa sobom vodio manjeg terijera. Rotvajler im je prišao, kako očevici tvrde, bez glasa. Vlasnik terijera je svog mezimca tada podigao, a S. J. je, nakon što je pomazio rotvajlera, izvadio nož i nekoliko puta ga brutalno ubo. Nakon što je izboden, ranjeni pas se povukao ka šljunkari, gde je i iskrvario.

- Rauf nije ni zalajao, već je mirno prišao zbog drugog psa. Jedan muškarac je krenuo da ga bije nekom palicom, a drugi, koji je imao kapu i brkove, smirivao ga je, a onda pomazio Raufa i na zaprepašćenje svih prisutnih izvadio nož i zaklao! Prišao sam mu i pitao ga zašto je to uradio. Odgovorio mi je: „Nemoj sad i tebe da zakoljem“ - svedoči Abazim Muharem, čovek koji je hranio i negovao Raufa na šljunkari.

On je odmah otrčao do vlasnika šljunkare Dragoljuba Ponjavića, koji objašnjava da je Rauf bio veoma miroljubiv pas.

- Imam dete od šest godina koje je obožavalo Raufa, čak mu je i ruke u usta guralo, a da ovaj nije reagovao - tvrdi Dragoljub.

- Kada sam dotrčao do šljunkare, video sam psa kako hramlje i bukvalno je iz njega u velikim mlazovima štrcala krv. Verovatno ga je izbo u predelu srca. Hteo sam da zadavim ubicu, ali su me zaustavili prijatelji, koji su u međuvremenu i pozvali policiju - kaže Ponjavić.

Kako saznajemo, policija je tokom jučerašnjeg dana uhapsila S. J. i on je zadržan u pritvoru.

Lovci ubijali pse u parku!

Svetlana Dejanović-Avramović, predsednica Društva za zaštitu životinja iz Niša, zatražila je da se hitno pronađu i kazne lovci koji su u spomen-parku Bubanj u Nišu ubijali pse! Slučaj je policiji prijavio Nišlija Mihajlo Jocić, koji je sa još dvojicom prijatelja bio očevidac masakra, a krivci nisu pronađeni ni posle mesec i po.

- Prvog psa su ubili 100 metara od kuće naseljene dvema porodicama s malom decom, a jedva 30 metara od veoma frekventnog puta prema Novom groblje. Hladnokrvno ubistvo izvršio je omanji čovek u maskirnom odelu sa lovačkom puškom „položarom“, koji je potom pobegao kroz šumu. Tamo smo i našli drugog psa, koji je ubijen na terenu za košarku i odatle odvučen u šipražje. Možda ih je bilo još, ali ih nismo pronašli - kaže Jocić i dodaje da se svake godine ponavljaju masakri nad psima na prostoru tog spomen-parka.

U Lovačkom udruženju „Niš“ kažu da to nisu učinili lovci te asocijacije.

- To je samo neko samovoljno mogao da uradi, lovačko udruženje ne stoji iza takve akcije. Podržavamo inicijativu da se krivci pronađu - kaže upravnik Lovačkog udruženja „Niš“ Nebojša Stojanović.

Keine Kommentare: