Seiten

13.12.2009

SAVETI: Wellness Abeceda (I deo)

Wellness Abeceda (I deo)


Redovno vežbate, negujete telo i lice i redovni ste posetilac spa centara? A da li znate šta je to Cocon ili Knajp terapija? Da i su vam već radili Lomi Lomi Nui? Ako vam ništa nije jasno evo wellness rečnika koji će vam pomoći da se bolje snađete...



Aleksandrova tehnika Tehnika koju je smislio australijski glumac Frederik Matijas Aleksandar nakon što je otkrio da ispravno držanje tela može da ublaži čak i probleme sa glasnim žicama koji su ga mučili. Ova tehnika zasniva se na različitim pokretima, dodirima i vežbama koje nam pomažu da spoznamo sopstveno telo. Cilj je da nam vežbe pomognu da otklonimo stres, napetost u mišićima, bolove, kao i da poboljšamo držanje tela, ravnotežu i koordinaciju pokreta.

Antiejdž Predstavlja skup pokušaja da se utvrdi trenutno stanje procesa starenja određene osobe. Nakon toga se preporučuje korišćenje vitaminskih i hormonskih preparata, kao i dodataka u ishrani, određeni kozmetički tretmani, u najboljem slučaju treninzi i zdrav život (pravilna ishrana, kretanje, izbegavanje stresnih situacija, mentalni trening) da bi se usporio proces starenja. Naučno je dokazano da proces starenja može da se uspori poboljšanim kvalitetom života, pre svega zdravom i pravilnom ishranom, izbegavanjem stresa, umerenošću u svemu, redovnim vežbama za opuštanje i kondiciju. Samopouzdanje, optimistički pogled na svet i dobri međuljudski odnosi takođe doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Antistres program za menadžere Sve je više hotela u kojima se na zahtev gostiju organizuju specijalni wellness programi. Ovaj program obuhvata lagani fitnes trening, metode otklanjanja stresa, masažu, pravilnu ishranu i "mentalni trening".

Antistres trening Sveobuhvatni antistres trening čine sledeći sadržaji: analize aktuelne situacije u kojoj se nalazi pojedinac, spoznaja uzroka stresa, strategije za otklanjanje stresa, uvežbavanje tehnika opuštanja, kao što su vežbe disanja, progresivno opuštanje mišića, autogeni trening, "mentalne" vežbe kao što su imaginacija, ali i telesne vežbe za otklanjanje stresa: opuštanje mišića vrata, ramena i grudi.

Balneo terapija Obuhvata metod lečenja u banjskim uslovima: prirodnom lekovitom vodom (sa ugljenom kiselinom, mineralima, sumporom i solju), lekovitom zemljom (fango, blato) i lekovitim gasovima.

Bodywraping Tretman koji podrazumeva nanošenje algi i lekovitog blata na telo, a zatim i umotavanje, koje podstiče cirkulaciju i protok limfe. Ova metoda koristi se za uklanjanje celulita.

Cardio Striptease Novi trendi sport - kardio striptiz - u stvari je kombinacija aerobika, plesa, strečinga, vežbi za oblikovanje tela i striptiza. Kardio striptizom jačaju se mišići leđa, zatežu se stomak, noge i zadnjica, podstiče cirkulacija i povećava pokretljivost.





Cervikalna "produžena" masaža Relaksaciona masaža vrata, ramena i glave.

Cilgrej
Jednostavni metod samolečenja, koji obuhvata određene tehnike disanja i vežbe za bolje držanje tela. Osnovu čini duboko disanje "iz stomaka" sa kratkim pauzama. Cilj ovakve terapije je otklanjanje napetosti i korigovanje nepravilnog držanja.

Cocon terapija Specijalna terapija Marije Galans, kojom se koža podmlađuje voćnim kiselinama, tako da izgleda zategnutija. Ova terapija je idealna za opuštanje i relaksaciju.

Eutonijaja Ovaj metod služi za otklanjanje nesklada između telesnog i psihičkog stanja i potpuno opuštanje (eutonija) celog tela. U te svrhe izvode se određene vežbe za opuštanje. I Aleksandrova tehnika je oblik eutonije.

"Face Rebirthing" Kod ove metode vrši se masaža lica, vrata i dekoltea. Masaža opušta, dovodi u sklad protok energije i otklanja napetost u mišićima i tkivima.

Felke terapija Terapija nazvana po profesoru Emanuelu Felkeu podrazumeva upotrebu blata, u vidu pakovanja i kupki, lekovite vode, svetlosti i vazduha, različite vežbe, masažu, kao i vegetarijanski način ishrane. Ovom terapijom smanjuje s...

OSTATAK OVDE

Keine Kommentare: